(ES) Dedeu + Vivet

Alexis Vivet, graduat en Disseny Interior per l’escola Elisava de Barcelona, on va ser guardonat amb el premi final de carrera. Al llarg de la seva carrera va compartir els seus estudis amb el treball al despatx del seu pare, uns dels primers dissenyadors Industrials especialitzats en mobles a Barcelona. Un cop finalitzada, es va incorporar definitivament, on va adquirir una gran experiència tant en disseny de producte per a mobiliari com en la creació i Dirección de projectes per a fires i exposicions. Des de 2004, un cop al front del seu propi estudi, ha liderat projectes de disseny d’amoblament per a nombroses companyies de prestigi d’Espanya, França i Bèlgica.

Jordi Dedeu va estudiar arquitectura a la ETSA de Barcelona mentre treballava en diversos estudis d’arquitectura de la ciutat. Més endavant, es va graduar com a escultor en la Escola d’Art i Disseny La Massana de Barcelona, becat per la fundació Roviralta. Va treballar com ajudant de l’escultor Anthony Caro al seu estudi de Londres. Al seu retorn a Barcelona va reprendre la seva carrera com a escultor realitzant varies exposicions individuals i col·lectives. Seleccionat pel ArtistsTriangleWorkshop, va participar als tallers Internacionals d’art celebrats a Nova York. Posterioment va treballar per al British Council a la instal·lació de Caro per a l’exposició Mundial de Sevilla. Des de llavors, ha presentat el seu treball en exposicions i fires a Gant, Torí, Zurich, Amsterdam, La Haya, París, Santa Fe, Boston, així com a Barcelona, Saragossa, Màlaga i Palma de Mallorca, entre d’altres. Després d’unes esporàdiques intervencions al món del disseny, decideix compaginar la seua labor com a escultor amb projectes de disseny de mobiliari, per a finalment arribar a ser Director del departament de disseny d’una de les més importants companyies de moble d’Espanya.

Prossegueix la seva formació dos anys més amb el Máster en Disseny i Desenvolupament de Producte a la Universitat Politècnica de Catalunya. Participa com a ponent en diverses conferències i simposis, como en el Institut d’Estudis Econòmics Ignacio Vilallonga de València, la Universitat Jaume I de Castelló i l’Escola de Disseny Industrial de la Universitat de la Corunya.

Avui en dia, es dedica a la seva pròpia firma Dedeu&Lee S.L. que des de 1989 proporciona els seus serveis de disseny industrial per a diverses empreses de moble, tapisseria e il·luminació. A partir de 2006, els projectes de contract passen a ocupar un lloc destacat, desenvolupant treballs a Anglaterra, Rússia, Marroc, Malàisia, Colòmbia i Panamà. Des de que en 2004 va visitar per primer cop Xina, ha col·laborat amb varies companyies Xineses. Amb una de les quals va obtenir el quart, segon i primer premi amb els tres anys que va participar a la Fira Internacional del moble de Guangzhou.

Després de molts anys d’amistat i col·laboració professional, en 2009 Alexis Vivet i Jordi Dedeu decideixen unir recursos i talent en una nova etapa en comú. Des de llavors venen realitzant projectes per a empreses europees i asiàtiques.

Shangai es on principalment basen el seu treball, exposat en les dos últimes edicions de la Fira del Moble de Shangai. Juntament amb Kumming, ( Yunnan) on van dissenyar l’hotel per al nou aeroport de la capital. Així com Zhejian i Chongqing.

Related products